Rasig Imobiliare
Rapiditate si Siguranta

7 lucruri pe care ar trebui să le faceti inainte de a va muta in casa noua

Dezinsectie

34086394690_c991921f4a_b

Mai ales daca este vorba despre un apartament in bloc vechi, acesta este un pas esential inainte de a va muta. Este posibil sa nici nu vedeti mici insecte, insa este foarte posibil sa existe colonii de furnici sau chiar de gandaci in imobil. Programati o dezinsectie profesionala cu cateva zile inainte de mutare in casa noua, pentru a va asigura si de evaporarea chimicalelor puternice.

Inspectati acoperisul si curatati burlanele, hornurile - pentru case

6086748364_f348b64142_b

Verificati si curatati burlanele si jgheaburile de scurgere a apei si verificati hornurile, daca exista. Daca vechii proprietarii nu au locuit in proprietate o perioada, este posibil sa fi ignorat aceste aspecte inainte de vanzare.

Inspectati si reparati instalatia electrica

tool-2766835_1920_1

Valabil mai ales pentru apartamentele vechi - acesta este un pas important, deoarece eventualele reparatii ar trebui facute inainte de renovare si mutare in casa noua. Inspectia atenta a instalatiei electrice este esentiala pentru siguranta familiei, asa ca apelati la serviciile unui electrician cu experienta. Este unul dintre aspectele la care NU trebuie sa faceti economie.

Reconditionati profesionist podelele

Wood_flooring_made_of_hickory_wood

Proprietarii anteriori au curatat cu siguranta podelele inainte de a se muta, dar puteti fi siguri ca nu au insistat foarte mult asupra zonelor ascunse sau dificile. In cazul in care spatiul este mochetat, ideal este sa schimbati mocheta sau sa o curatati profesionist. Parchetul din lemn masiv ar trebui raschetat si re-paluxat, sau macar curatat de o firma de curatenie.

Inspectati centrala termica

Verificare-centrala-termica-823x400

Centrala este un element important al confortului noii locuinte, dar si un potential pericol. Indiferent de aparente, faceti inspectia tehnica a centralei inca de la inceput, pentru a sti exact daca sunt probleme de rezolvat inainte de mutarea in casa noua.

Schimbati toate utilitatile

utilities_0

Un pas destul de obositor este sa incheiati contracte noi cu toti furnizorii de utilitati. Va trebui sa refaceti contractele de furnizare electrica, gaz, telefonie/internet si sa anuntati schimbarile la administratia imobilului.

Cosmetizati

Chiar daca proprietatea a fost renovata, tot vor fi necesare interventii in unele zone. Este posibil sa trebuiasca sa dati o mana de var sau sa vopsiti unele elemente inainte de mutarea in casa noua. 

Faceti un chit de urgenta

FEMA_-_37174_-_Emergency_Preparedness__ready_to_go__kit.

In caz de urgenta, faptul ca locuiti intr-o casa noua si necunoscuta poate complica mult lucrurile. Asigurati-va ca aveti o trusa medicala de urgenta, un stingator de incendii, ca detectoarele de gaz si monoxid de carbon sunt functionale si ca stiti unde sunt sigurantele electrice si valvele de inchidere ale gazului. Daca locuiti intr-o casa, investiti rapid intr-un sistem de supraveghere video si, eventual, alarma.

 

Stiri