Rasig Imobiliare
Rapiditate si Siguranta

Ce proprietate poate cumpara o familie in Bucuresti cu venit net de 5000 de Lei? Dar una cu venit cumulat de 2400 Lei?

Salariul mediu in Romania pentru anul 2018 este estimat la 4162 lei brut, respectiv 2434 de lei net. Ne dorim sa aflam, in aceste conditii, ce tip de proprietate isi poate permite o familie cu venit total echivalent a doua salarii medii. Pentru simplitatea calculului, vom estima aceasta suma la 5000 de lei lunar.

La un grad maxim de indatorare de 50% (peste acest procent, un eventual credit devine deja extrem de greu de sustinut de un platitor) si o durata a creditului in lei de 30 de ani, avans de 15% si dobanda medie de 5%, suma maxima pe care o familie cu venituri totale de 5000 de lei o poate accesa este de 91300 de euro. Aceasta suma creditata duce spre posibilitatea de achizitie a unei proprietati de 102000 euro.

In Bucuresti, familiile cu venit mediu se pot orienta catre apartamente de 3 camere in blocuri noi in zone precum Pipera, Vitan, Baneasa, Muncii, Dristor sau Grozavesti de apropximativ 70-80 mp. Exista si posibilitatea de achizitie a unui apartament de 4 camere in bloc nou in zone mai indepartate de centru (Pantelimon, Militari, Drumul Taberei, Prelungirea Ghencea, Fundeni, Titan-Pallady) sau in blocuri vechi in zone semi-centrale.

Puteti vedea pe portalul Titirez.ro toate ofertele imobiliare care se incadreaza in jurul sumei de 100,000 euro: https://www.titirez.ro/vanzari-apartamente/bucuresti/815437

Spre comparatie, o familie cu 2 venituri minime/economie (aproximativ 2400 lei net lunar) poate accesa un credit de maxim 39000 euro, care permite achizitia unei proprietati de 44800 euro la achitarea unui avans de 15% (conditii greu de indeplinit).

O familie cu doua venituri minime/economie se poate orienta in Bucuresti catre o garsoniera in zone mai indepartate de centru, in blocuri vechi sau un apartament mic de 2 camere in bloc nou la marginea Capitalei (Militari - Rosu, Prelungirea Ghencea, Titan - Pallady, Popesti Leordeni, Metalurgiei, Salaj).

Gasiti pe Titirez.ro ofertele imobiliare ale momentului cu un pret de aproximativ 45000 euro: https://www.titirez.ro/vanzari-apartamente/bucuresti/815438

Aceste calcule sunt pur estimative si nu iau in calcul conditii specifice pentru fiecare caz in parte (datorii pre-existente, persoane in intretinere, co-garanti etc.). Sumele reprezinta valorile maxime care se pot accesa, insa acestea variaza de la o banca la alta si de la o familie la alta. Tineti cont de stilul de viata pe care vi-l doriti si de cheltuielile curente care deja exista atunci cand stabiliti care este gradul de indatorare pe care il puteti suporta.

Stiri