Rasig Imobiliare
Rapiditate si Siguranta

Iarna nu-i ca vara? 3 motive pentru care e avantajos sa cumperi proprietati iarna!

"Intelepciunea populara" spune ca e bine sa iti cumperi casa primavara sau vara, iarna fiind o perioada in care tranactiile imobiliare intra in hibernare. Realitatea este cu totul alta, deoarece iarna ofera o serie de avantaje cumparatorilor.

Nu este nevoie sa iti marchezi in calendar sosirea primaverii pentru a porni cautarile pentru proprietatea visurilor tale, ci din contra: cu cat incepi mai repede demersurile, cu atat vei avea mai multe avantaje!

De ce este, prin urmare, avantajos sa cauti activ o proprietate si in timpul iernii?

Avantaj 1: Mai putina competitie

Principalul avantaj este tocmai faptul ca nu multi sunt implicati activ in procesul de cautare in lunile de iarna. Asta inseamna ca, daca gasesti proprietatea visurilor tale, nu va trebui sa te grabesti sa iei o decizie de teama sa nu fie altcineva mai rapid. Ai tot timpul din lume sa vizitezi cat mai multe oferte si sa analizezi atent caracteristicile acestora. 

Avantaj 2: Timp mai scurt de analiza a dosarelor de credit

In cazul in care te finantezi prin credit, intreg procesul va dura mai putin acum, fiind mult mai putine cereri de procesat de catre banca. Bineinteles, acest lucru este valabil pentru creditele ipotecare, nu si pentru programul Prima Casa, care are fondurile epuizate in timpul iernii. In cazul in care intentionezi sa accesezi programul Prima Casa, tot este bine sa cauti activ o proprietate in lunile de iarna, pentru a putea beneficia cat mai repede de reactivarea acestuia. 

Avantaj 3: Preturi mai mici

In lunile de iarna, cererea din partea cumparatorilor este redusa, prin urmare si preturile tind sa scada cu cateva procente. Daca vanezi un chilipir sau intentionezi sa cumperi o proprietate drept investitie, acum este momentul sa actionezi!

Stiri