Rasig Imobiliare
Rapiditate si Siguranta

Premiera pe piata imobiliara din Romania. Locuintele se pot cumpara cu Bitcoin

Bitcoin este un sistem de plata electronica descentralizat si o moneda digitala (criptomoneda), creata in 2009. Din august 2017, criptomoneda Bitcoin si-a marit valoarea cu peste 300%, de la 5.000$ la 15.000$. Conform specialistilor, valoarea acesteia va creste din nou din februarie 2018 la peste 30.000$.

In Romania exista deja o agentie care a adus conceptul de Bitcoin in imobiliare. Acestia sustin ca ideea a plecat de la faptul ca tot mai multi romani sunt activi in piata de Bitcoin, acestia fiind interesati si de tranzactii imobiliare. Decizia abordarii tranzactiilor in criptomoneda a venit si dupa cererea foarte mare a investitorilor straini.

Preturile apartamentelor vor fi exprimate in mod direct in criptomoneda si se va putea face schimbul monetar in Bitcoin pe site-uri de specialitate. Aceia care vor dori sa cumpere locuinte in moneda digitala pot avea parte si de discounturi la tranzactiile dorite.

Orice doritor poate folosi tipurile de tranzactii in moneda virtuala prin instalarea unui portofel Bitcoin, pe telefonul mobil sau calculator. Acest portofel electronic poate sa genereze adrese Bitcoin prin care se pot face tranzactiile. Piata a crescut in ultimele luni si se pare ca anul 2018 va aduce noi cresteri pe piata monedelor virtuale, acestea devenind un nou mod alternativ de tranzactie imobiliara chiar si in Romania.

Stiri