Rasig Imobiliare
Rapiditate si Siguranta

Romania are cea mai mare scadere anuala a lucrarilor de constructie din Uniunea Europeana

Statele membre UE cu cea mai mare crestere anuala au fost Ungaria (cu 38.1%), Slovenia (cu 29.5%) si Polonia (cu 18%). Per total, cresterea din intreaga Uniune Europeana a fost de aproximativ 2%. In schimb in luna septembrie, comparativ cu luna octombrie, s-a sesizat o scadere de 0.4%. In acest moment, Romania se afla printre statele membre cu cea mai mare scadere a lucrarilor de constructie.

Conform specialistilor, in luna octombrie 2017 fata de octombrie 2016, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 13.4%. Ca serie ajustata in functie de zilele lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructie a scazut cu 10.3%. Fata de luna anterioara, octombrie 2017, volumul lucrarilor de constructii a crescut ca serie bruta cu 6.2%. Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 1.3%.

 

 

Numarul constructiilor finalizate pana in octombrie 2017, in Romania, a scazut cu aproximativ 10% fata de anul 2016. Cu toate ca previziunile de la inceputul anului aduceau vesti bune, schimbarile din economia pietei de imobiliare, cresterile ROBOR si Euro au dus Romania pe ultimele locuri in clasamentul tarilor europene din piata constructiilor.

Stiri