Rasig Imobiliare
Rapiditate si Siguranta

Trenduri pentru amenajarea baii in anul 2018

Daca doresti sa reamenajezi baia, anul 2018 iti ofera multa flexibilitate si trenduri pentru toate gusturile. Alege-ti stilul preferat si combina-l cu propriile idei pentru a-ti crea un spatiu potrivit tie.

1. Cada pentru 2 persoane sau dus dublu

trenduri-bai-2018-titirez.ro

Una dintre tendintele anului 2018 in materie de bai este crearea unui spatu functional pentru cuplu, in care ambii parteneri se pot relaxa sau pregati dimineata. Daca lavoarele duble au aparut deja de mai multi ani, acum se propun si cazi duble sau dusuri gandite pentru doua persoane.

In functie de spatiul pe care il aveti la dispozitie, ganditi o varianta prin care ambii parteneri pot folosi baia in acelasi timp. Se va economisi mult timp dimineata. 

2. Baile se micsoreaza 

Top-Trends-in-Bathroom-Design-5_Sebring-Services_large

De cativa ani, tendinta dezvoltatorilor este de a aloca spatii mai mici bailor in favoarea altor suprafete utile precum dormitoarele sau dressing-urile. Asta inseamna ca focusul in design pentru 2018 este exploatarea cat mai eficienta a spatiului limitat din baie. 

Mizeaza pe cat mai multe solutii pentru depozitare integrate pe vertical (rafturi si dulapioare suspendate, nu dulapuri mari). Daca spatiul este limitat, un dus de tip walk-in va mari optic baia. Nu uita de oglinzi si iluminat interior armonios, care ajuta mult la crearea unui spatiu confortabil si aerisit. 

3. Alege dintre doua stiluri: Industrial sau Hi-Tech

baie-industriala-titirez.ro

In 2018 avem doua stiluri care concureaza direct pentru suprematie in baia ta: industrial si Hi-Tech.

  • Stilul Industrial: Tevi expuse vederii, accentuarea imperfectiunilor, cada din metal, caramida expusa, podea din ciment cu cateva elemente de lemn natural care incalzesc atmosfera
  • Stilul Hi-Tech: Oglinzi cu lumini LED, senzori de miscare, controlul centralizat al temperaturii, ecrane tactile cu informatii despre vreme sau TV-uri Smart

4. Nuante metalice de auriu/bronz sau lemn natur 

nuante-metalice-titirez.ro

Nuantele metalice in tonuri de bronz sau auriu revin in forta anul acesta, fiind perfect asortate cu tonurile de gri ale stilului industrial. Acestea se folosesc drept accent, nu culoare dominanta - in cazul braului de faianta, de exemplu. 

Puteti opta, de asemenea, pentru accente si accesorii din lemn natural, care vor incalzi atmosfera si vor aduce un plus de noblete baii. O varianta interesanta poate fi chiar podeaua din lemn de tip dusumea.

5. Marmura si piatra naturala 

baie-marmura-titirez.ro

Suprafetele din piatra naturala, mai ales marmura, sunt o parte importanta a trend-urilor pentru anul 2018. Anul acesta, vor domina nuantele mai inchise precum verde, violet sau negru, care pot fi combinate cu finetea travertinului sau a calcarului. 

 

Stiri