Rasig Imobiliare
Rapiditate si Siguranta

Comerțul online și creșterea pieței de curierat alimentează cererea de spații logistice

Activitatea jucătorilor din domeniul curieratului prezintă o efervescență crescută, aceștia având în vedere inclusiv crearea unor noi hub-uri pentru distribuție regională.

Din 2020 încoace, comerțul online a înregistrat un avans semnificativ, fapt ce se reflectă, inclusiv în momentul de față, în creșterea exponențială a pieței de curierat. Un sector imobiliar favorizat de această tendință este, desigur, cel al spațiilor logistice – care are de câștigat de pe urma cererii crescute de depozite.

Una dintre cele mai recente tranzacții încheiate pe piața autohtonă este reprezentată de închirierea a 3.500 de metri pătrați de spații de depozitare în proiectul VGP Park Arad (foto), situat în apropiere de autostrada A1, de către compania de curierat DPD. Tranzacția a fost intermediată de departmentul industrial al companiei de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox, ai cărei reprezentanți au facilitat analiza opțiunilor și alegerea soluției potrivite pentru cerințele clientului, dar s-au ocupat și de negocierea termenilor comerciali ai tranzacției.

Creșterea pieței de curierat se reflectă și în dinamica închirierilor de spații de către companiile de curierat din ultimii doi ani, fiind un domeniu cu o efervescență crescută prin extinderi de spații existente, respectiv crearea unor noi hub-uri pentru distribuție regională. Această tranzacție pune bazele unui parteneriat pe termen lung pe care îl avem cu DPD, în condițiile în care am reușit să identificăm soluția optimă, care se potrivește cel mai bine planurilor sale de expansiune, și care se va materializa în alte tranzacții în viitorul apropiat.”

Ștefan Rădeanu, Director Industrial Agency, Cushman & Wakefield Echinox

Parte din strategia de extindere la nivel național a DPD

Noul spațiu este al 59-lea depozit pe care DPD îl operează la nivel național, iar închirierea noului spațiu face parte din strategia generală a companiei vizând deservirea rapidă și eficientă a clienților din întreaga țară. Piața de servicii de poștă și curierat din România este una dintre cele mai dinamice industrii atât din punctul de vedere al cifrei de afaceri, cât și ca număr de angajați, pe fondul creșterii ponderii comerțului online în totalul vânzărilor de retail, dar și din cel al diversificării produselor comercializate online. „Fiecare depozit pe care îl deschidem urmărește strategia companiei de extindere și îmbunătățire a serviciilor de care beneficiază clienții noștri. Mulțumim partenerilor noștri care au înțeles cât de importante sunt aceste aspecte pentru noi și ne-au pus la dispoziție un spațiu optim”, subliniază Karla Codrea, CEO DPD România.

Suntem încântați să extindem parteneriatul cu DPD și să le urăm bun venit în VGP Park Arad, pe lângă unitatea pe care o ocupă în VGP Park Timișoara. Acest lucru demonstrează locația premium a parcului nostru și accesul facil atât la autostrada A1, cât și la centrul orașului Arad. Le mulțumim pentru încrederea acordată și așteptăm cu nerăbdare să extindem parteneriatul și în alte locații VGP.”

Cristian Vlădescu, Commercial Manager VGP

DPD România face parte din DPD group, lider european în livrări rutiere, și este activă pe piața locală din 2008, după preluarea Pegasus Courier. Compania de curierat are peste 2.000 de angajați (inclusiv francizele) și peste 18 milioane de colete livrate.

VGP este un dezvoltator, manager și proprietar paneuropean de spații semiindustriale și de logistică de înaltă calitate. Fondată în 1998, în Republica Cehă, compania are un personal de circa 360 de angajați și operează astăzi în 16 țări europene – direct, dar și prin intermediul unor asocieri (în proporție 50:50). Cu un portofoliu de terenuri pretabile pentru dezvoltări (deținute sau securizate) ce însumează 11,28 milioane de metri pătrați, reprezentanții VGP se concentrează pe dezvoltarea parcurilor de afaceri. În decembrie 2021, valoarea activului brut al VGP, inclusiv asocierile în participațiune la 100%, se ridica la 5,75 miliarde de euro, iar compania avea o valoare activă netă (EPRA NTA) de 2,33 miliarde de euro. VGP este listat pe Euronext Brussels (ISIN: BE0003878957).

Stiri