Rasig Imobiliare
Rapiditate si Siguranta

Din ianuarie 2020 până în prezent, One United Properties a semnat contracte de închiriere pentru birouri în suprafață de 103.400 de metri pătrați

Această cifră reprezintă 25% din totalul tranzacțiilor desfășurate pe piața locală de profil în perioada analizată.

One United Properties, investitor și dezvoltator de proiecte imobiliare sustenabile de ultimă generație din București, România, a anunțat că, din ianuarie 2020 până în prezent, a încheiat contracte de închiriere pentru spații de birouri cu o suprafață cumulată de 103.400 de metri pătrați.

În prezent, din portofoliul de birouri al dezvoltatorului face parte clădirea One Tower (foto), clădire de birouri care face parte din dezvoltarea mixtă One Floreasca City, a atins un grad de închiriere de 100%, devenind sediul unor companii cunoscute, precum CBRE, Sanador, Saint Gobain, CMS, Altius, McCann România și altele. De asemenea, tot în proporție de 100% este ocupată și clădirea One Herăstrău Office, unde au închiriat spații Techventures Bank, Stratulat, Dr. Reddys, DaaS, Skin Expert, Evo Pharm și alții. One Cotroceni Park Office avea în august 2022 contracte de închiriere încheiate pentru 83% din spațiile de birouri și comerciale din Faza 1 și 50% din Faza 2, aici avându-și sediile deja companii mari precum Superbet, DB Cargo, FORD, Siemens Energy, Caroli, Rehau și altele.

Faptul că One United Properties a atins 103.400 mp GLA deja închiriați, într-un context care a adus numeroase provocări, confirmă încă o dată strategia pe care am adoptat-o în privința segmentului imobiliar și încrederea că spațiile de lucru contemporane au nevoie de schimbare. Această cifră reprezintă 25% din totalul de tranzacții realizat din 2020 până în prezent, ceea ce întărește poziția companiei noastre ca jucător activ și semnificativ și pe segmentul comercial. Atunci când își aleg un sediu, companiile sunt acum interesate de criteriile sanitare și de eficiență energetică, preferând spațiile moderne, care îmbină elemente office cu cele de wellbeing, de relaxare, cu tehnologii integrate. Echipa noastră inovează constant pentru a le pune la dispoziție clienților noștri spații care oferă un mediu de lucru sănătos, în clădiri certificate, care asigură acces la o gamă variată de servicii, facilități, spații verzi, transport și care schimbă paradigma biroului clasic.”

Mihai Păduroiu, CEO Office Division One United Properties

Achiziții de active comerciale

Dincolo de gradul de ocupare a spațiilor construite, componenta comercială a dezvoltatorului a fost completată și de importante achiziții realizate în ultimul an. Astfel, One United Properties a preluat pachetul majoritar de acțiuni al Bucur Obor, centru comercial și clădire emblematică a Bucureștiului, demers care corespunde obiectivului de a crește ponderea profiturilor din chirii în profiturile totale ale companiei.

De asemenea, recenta achiziție a One Victoriei Plaza se înscrie în aceeași strategie de creștere a veniturilor recurente din segmentul comercial, mai ales în contextul în care cererea pentru spații de birouri de calitate continuă să crească în București.

Confirmând angajamentul de a readuce în circuitul reperelor din București clădiri istorice, emblematice, One United Properties a achiziționat anul acesta și fosta hală Ford din cartierul Floreasca, pe care intenționează să o restaureze integral, păstrându-i frumusețea și moștenirea, și să o transforme într-un spațiu de retail denumit One Gallery, parte integrantă a dezvoltării multifuncționale One Floreasca City.

În urma achizițiilor de mai sus, portofoliul comercial al Grupului va ajunge la o suprafață brută închiriabilă de aproape 190.000 de metri pătrați până la sfârșitul anului, din care portofoliul de birouri va fi de 148.000 mp după livrarea One Cotroceni Park Office Faza 2.

Toate clădirile de birouri dezvoltate de One United Properties sunt certificate sau precertificate WELL Health & Safety și LEED Platinum de către US Green Building Council, una dintre cele mai exigente certificări privind impactul asupra mediului și performanța. Strategia de mediu a One United Properties include dezvoltarea unui portofoliu de spații de birouri 100% certificat LEED și WELL, precum și un angajament ca toate spațiile de birouri nou dezvoltate să respecte standardele LEED Zero Carbon.

_____________________

Despre One United Properties

One United Properties vizează dezvoltarea de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație în București, România. Compania are în vedere accelerarea adoptării practicilor de construcții pentru clădiri durabile, eficiente din punct de vedere energetic și cu un impact pozitiv asupra sănătății. Toate proiectele sale au certificări superioare de durabilitate, eficiență energetică și wellness. One United Properties este primul dezvoltator imobiliar din România căruia i-a fost acordat, la nivel internațional, premiul „Cea mai bună dezvoltare sustenabilă” din lume la International Property Awards, ediția 2019-2020. Compania este listată pe Piața Principală a Bursei de Valori București, cu simbolul ONE, iar acțiunile sale sunt incluse în indicele FTSE Russell Global All-Cap, care urmărește cele mai lichide acțiuni din lume, și în indicele FTSE EPRA Nareit EMEA Emerging, care urmărește evoluția companiilor active în sectorul imobiliar din piețele emergente.

 

Stiri