Rasig Imobiliare
Rapiditate si Siguranta

O școală din Atena devine prima instituție de învățământ certificată IMMUNE Building Standard™ – sistemul creat la inițiativa unui dezvoltator român ca răspuns la Covid-19

St. Catherine's British School a obținut eticheta IMMUNE™ - Resilient, echivalentul a 5 stele din 5, în urma implementării cu succes a majorității măsurilor incluse în IMMUNE™ Assessment Scoring Index.

IMMUNE Building Standard™, sistemul de certificare creat pentru a atenua efectele pandemiei de Covid-19, își continuă expansiunea globală începută în 2020. După spații de birouri, industriale și rezidențiale, standardul lansat la inițiativa Genesis Property, membru al European Property Federation, acoperă acum și clădirile instituțiilor de învățământ. St. Catherine's British School, o școală internațională situată în nordul Atenei, Grecia, a obținut cel mai înalt nivel de certificare IMMUNE Building Standard™, devenind prima instituție de învățământ cu un asemenea certificat din întreaga lume.

Mai exact, școala a obținut eticheta IMMUNE™ - Resilient, echivalentul a 5 stele din 5, în urma implementării cu succes a majorității măsurilor incluse în IMMUNE™ Assessment Scoring Index, un instrument de evaluare dezvoltat de Genesis Property. Clădirea dispune acum de sisteme de filtrare a aerului îmbunătățite și beneficiază de o igienizare mai bună în zone esențiale, cum ar fi intrarea principală, lifturile, scările, zonele de contact și mânerele ușilor. În plus, au fost instalate dezinfectante automate pentru mâini la intrarea principală și în holurile de la fiecare etaj.

Suntem mândri să primim această certificare, accentuând prioritatea noastră strategică pentru crearea și facilitarea accesului la un mediu sănătos pentru întreaga noastră comunitate, în special pentru personalul și studenții noștri. Este responsabilitatea noastră să creăm un cadru și un viitor mai verde pentru generațiile viitoare, iar această certificare confirmă viziunea și misiunea noastră în practică.”

Stuart Smith, CEO și director St. Catherine's British School

Un sistem de certificare adaptabil

Înființată în 1956, în incinta Ambasadei Marii Britanii din Atena, St. Catherine's British School găzduiește în prezent peste 1.300 de elevi, cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani, de 54 de naționalități. Școala este membru executiv al COBIS (Council of British International Schools), și este acreditată HMC (Head) și IBO World School (International Baccalaureate). St. Catherine's British School dispune de numeroase facilități de predare și opțiuni de recreere, inclusiv un teatru de 350 de locuri, laboratoare de știință de ultimă generație, un Fablab de tehnologie de design etc. În plus, sălile de clasă sunt dotate cu tehnologie interactivă de tip tablă inteligentă.

Această nouă realizare importantă pentru IMMUNE Building Standard™ demonstrează angajamentul puternic pentru crearea unor medii construite mai sănătoase pentru prezent, dar și pentru viitor, precum și versatilitatea și adaptabilitatea standardului. Susținem educația într-un mediu sigur și credem că este responsabilitatea noastră să susținem potențialul generațiilor viitoare. Atingând cel mai înalt nivel, 5 stele din 5, St. Catherine's confirmă angajamentul de a transforma instituția de învățământ în cel mai bun loc în care copiii își pot demonstra spiritul inovator și creativitatea.”

Liviu Tudor, fondator Genesis Property & Președinte al Federației Europene a Proprietăților

IMMUNE™ se bazează pe o investiție practică în Healthy by Design System (HbDS), care le dă posibilitatea operatorilor clădirii să verifice și să ajusteze starea clădirii la un nivel optim de performanță și siguranță, oferind ocupanților spațiul și încrederea necesare pentru protejarea stării de sănătate.

Fiecare clădire certificată IMMUNE™ încorporează tehnologii și echipamente specializate, dar și personal dedicat, cum ar fi un IMMUNE™ Steward, pentru a gestiona operațiunile și parametrii de sănătate ai clădirii, conform recomandărilor. Standardul se bazează pe indicele IMMUNE™ Assessment Scoring Index care cuprinde peste 130 de măsuri recomandate pentru implementarea în clădiri, inclu soluții tehnice pentru inginerie arhitecturală, tehnologie și design.

Un evaluator de clădiri autorizat desfășoară procesul de evaluare al unei proprietăți și recomandă Healthy by Design Building Institute (HDBI) certificarea IMMUNE™ cu una dintre cele trei etichete: Puternic (3 stele), Solid (4 stele) sau Rezilient (5 stele).

__________

Despre IMMUNE Building Standard™

IMMUNE Building Standard™, un standard global inovator care certifică reziliența clădirilor la amenințări de sănătate precum pandemia Covid-19, a fost lansat în 2020 de Genesis Property, lider în dezvoltarea de birouri de clasă A în România, cu o experiență de aproape 20 de ani în sectorul imobiliar. Genesis Property deține și administrează peste 150.000 de metri pătrați de spații de birouri de clasa A pentru clienți precum HP, Accenture, Societe Generale, Ericsson, Garanti BBVA, Infineon, Luxoft, Siemens și Alpha Bank, unde lucrează peste 20.000 de angajați.

Prin IMMUNE™, compania își propune să contribuie în mod durabil la crearea clădirilor sănătoase ale viitorului. Conceput ca răspuns la pandemia COVID-19, acest standard este inspirat din tehnologiile și procedurile avansate utilizate cu succes în instituțiile medicale și în unitățile de cercetare și adaptat pentru a fi utilizat în domeniul imobiliar comercial.

 

Stiri